Аналоген адресабилен контролен панел NSC Solution F1

thumb330x330_592

Аналоген адресабилен контролен панел NSC Solution F1

  • Карактеристики

Карактеристики
• 2 модела: F1-6 со максимум. 6 loops and F1-18 со максимум. 18 loops
• Модулен, хибриден FCP
• Подржува Hochiki ESP протокол
• Подржува истовремено адресабилни и конвенционални детектори
• Раширување од 2 до 18 круга (стапка 2)
• Можност за вградување во 19“ шкаф
• 3 стандардни метални кутии
• Мрежни функции преку ARCNET
• Впечатлива стандардна конфигурација
• 32-Bit процесор – high performance
• 8 MB Flash / 8 MB RAM
• Plug-in систем од PCBs
• Конфигурирање преку RS-232 или USB
• “Touch” управување на панелот
• Раширување преку зонски LED диоди
• “International” дизајн на лицето на панелот
• Графички LCD 240×64 точки
• Нема механички копчиња
• Текстовите на лицето на панелот може лесно да се променат – исто како на зонскитеLED диоди
• Здрав, сигурен и надежен контролен панел
• Копчиња за макро-програмирање
Стандардна конфигурација на „F1-6“
• Подржува до 3 loop-јамки/ конвенционални јамки)
• 512 програмабилни зони
• Меморија – до 1000 состојби
• Графички дисплеј
• Напојување 24VDC / 4,0A
USB интерфејс
• 3 интерфејса RS-232
• Резервен RS-485 интерфејс (до 16 LCD рипитера)
• 8 програмабилни макро функции
• Interface for German Fire Brigade Control Panel included
• 3 “monitored” излеза за сирени и строб-лампи
• 2 “monitored” алармени влеза
• 16 програмабилни дигитални излеза
• 8 програмабилни дигитални влеза
• 4 програмабилни релеа
Стандардна конфигурација „F1-18“
Надополнување за F1-6 :
• 1.024 програмабилни зони
• Напојување 24VDC / 7,5A
• Метална кутија на 2 монтажни нивоа
• Подржува до 9 loop-јамки / Конвенционални јамки
• USB-Host интерфејс
• Интерфејс за TFT-дисплеј
• Слот за SD – memory card
• Интерфејс за Audio-Codec-модул