thumb330x330_593

Aналогно-адресибилен панел NSC Solution F2

  • Карактеристики

Интелигентен Single-Loop адесибилен контролен панел за детекција и дојава на пожар со флексибилна можност за проширувања, идеален за мали и средни објекти. Проектиран во сооднос со Европските стандарди EN54, дел 2 и 4, сертифициран согласно Германскиот стандард VdS. Контролниот панел располага со интегриран графички LCD дисплеј, дозволува компјутерско конфигурирање со посредство на добро познатиот и лесен за употреба NSC конфигурирачки софтвер.
Панелот стандардно има Single-Loop модул, подржан од 127 Hochiki сензорот, напојување 230VAC/24VDC со 2,5A, мембрана тастатура, LCD графички дисплеј, USB и RS232 интерфејси, како и множество влезови и излези. Достапни се следните модули на раширување:
• Модул за second loop
• Картичка за 4 конвенционални зони на детекција
• Картичка за RS485 интерфејс
• Модул за индикација на зоните со LED диоди