PARADOX Matrix 2000 Конвенционални панели за детекција и дојава на пожар Matrix 2000

thumb330x330_597

PARADOX Matrix 2000 Конвенционални панели за детекција и дојава на пожар Matrix 2000

  • Карактеристики

Серијата Конвенционални Панели за детекција и дојава на пожар Matrix 2000 е изградена на база на две основни компоненти (основни картички) од 4 и 8 зони. Овие компоненти, со 8 зонски раширителни модули, осигуруваат реално решение за секоја инсталација, каде е неопходен панел за детекција и дојава на пожар со 4, 8, 12, 16, 20 или 24 зони.

АПЛИКАЦИИ

Серијата Конвенционални Панели за детекција и дојава на пожар Matrix 2000, целосно ги покрива барањата за поставување на Конвенционална инсталација за детекција и дојава на пожар и дури и повеќе, постои и можност за контрола и гаснење на пожар.
Решенијата кои ги предлага Matrix 2000, често можат да бидат најдени само кај големи и скапи системи. Такви поважни решенија се:

– Потсетник за спроведување на седмичен тест – Intellizone – Тест за движење – Автоматска евакуација после команда за дејствување во зона – Задоцнување на локалните сирени – Cross Zoning функција– Поврзување на до 8 рипитера, преку RS-485 порта (опција) – Поврзување и контрола на системот, локално од компјутер, преку RS-232 сериска врска (опција) – Поврзување на панелот, преку TCP/IP модул во LAN илиWAN мрежа (опција) – Специјален Софтверски пакет за контрола и мониторинг на системот од локален или далечински компјутер (LANWAN)

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
Број на зони 4, 8, 12, 16, 20, 24
Број на детектори на зона 20
Основно напојување 220 VAC 50Hz
Напојување (Switching) 27,6 V 3A
Волтажа на работа 24 V DC
Акумулаторски батерии (не са вклучени во комплетот) 2 X 7AH
Основна сирена 1 × 3A излез за сирена со заштитник
Зонски сиренски излези Независен 0,5A сиренски излез со заштитник за секоја зона.
Треба да се користат релејни раширителни модули MER-8 или MER-4.
Излез при неисправност Вклучување на Зум и освободување на релето (NO, COM, NC)
Влезна заштита IP 30
Работна температура Од -5 до +40O C
Зонска EOL отпорност 4K7
Отпорност на контролирачките излези 4K7
Отпорност при аларм 51 се до 1KOhm
Отпорност при неисправност 0 се до 50Ohm, short-circuit 9KOhm и повеќе, open circuit
Отпорност при поместување на детекторот од неговата база 1 KOhm се до 2 KOhm
Конструкција Куќиште: 1,2mm fully welded sheet steel Панел за управување: Пластичен, со силиконска тастатура
Димензии (В х Ш х Д) 4 и 8 зонски панел – 31х45х9(см); 12 и 16 зонски панел – 48х45х9(см); 20 и 24 зонски панел – 65х45х9(см)
Боја Сива